Produkty

Paw Paw – naturalne wzmocnienie układu immunologicznego

Asymina trójklapowa (Asimina Triloba) znana jako Paw Paw, to drzewo pochodzące z Ameryki Północnej. Owocami Asyminy są jagody o długości do 15 cm,początkowo zielone, z czasem dojrzewają na żółto lub brązowo. Rosną na drzewach osiągających do 10 m wysokości. W środku zawierają duże nasiona, natomiast smak, konsystencja miąższu oraz zapach jest podobny do bananów.

Owoce Paw-Paw obfitują w witaminy, minerały, przeciwutleniacze i  błonnik. Najważniejsze jednak  związki, znajdują się w  gałązkach rośliny zawierają najwyższe dawki acetogeniny, które wykazują właściwości przyczyniające się do niwelowania chorobowo zmienionych komórek. Związek ten przyczynia się do izolacji upośledzonych komórek poprzez odcinanie im dostaw krwi, co w efekcie prowadzi do ich obumierania. Może wykazywać działanie chemoprewencyjne. Dodatkowo Paw-Paw wpływa na wzmocnienie układu immunologicznego, chroniąc tym samym organizm przed chorobami. Bogaty skład Paw Paw ma również pozytywnie właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwpasożytnicze.

Aktywne związki  znajdujące się w składzie  Paw Paw to mieszanina ponad  50 acetogenin.

Składniki:
Ekstrakt z gałęzi Paw Paw (Asymina trójklapowa Asimina triloba); otoczka kapsułki (żelatyna, woda), substancja wypełniająca (celuloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).

Kluczowe składniki:

Zawartość w zalecanej porcji (6 kaps.):

Ekstrakt z gałęzi Paw Paw…………..2280mg

– w tym acetogeniny……………………….51mg

Dzienna zalecana porcja do spożycia: 2 kapsułki 3 razy dziennie w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

UWAGA! Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży, planujące ciąże lub karmiące

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce.