Paw Paw – naturalne wzmocnienie układu immunologicznego
Asymina trójklapowa (Asimina Triloba) znana jako Paw Paw, to drzewo pochodzące z Ameryki Północnej. Owocami Asyminy są jagody o długości do 15 cm,początkowo zielone, z czasem dojrzewają na żółto lub brązowo. Rosną na drzewach osiągających do 10 m wysokości. W środku zawierają duże nasiona, natomiast smak, konsystencja miąższu oraz zapach jest podobny do bananów.
Owoce Paw-Paw obfitują w witaminy, minerały, przeciwutleniacze i błonnik. Najważniejsze jednak związki, znajdują się w gałązkach rośliny zawierają najwyższe dawki acetogeniny, które wykazują właściwości przyczyniające się do niwelowania chorobowo zmienionych komórek. Związek ten przyczynia się do izolacji upośledzonych komórek poprzez odcinanie im dostaw krwi, co w efekcie prowadzi do ich obumierania. Może wykazywać działanie chemoprewencyjne. Dodatkowo Paw-Paw wpływa na wzmocnienie układu immunologicznego, chroniąc tym samym organizm przed chorobami. Bogaty skład Paw Paw ma również pozytywnie właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwpasożytnicze.
Aktywne związki znajdujące się w składzie Paw Paw to mieszanina ponad 50 acetogenin.
Składniki:
Ekstrakt z gałęzi Paw Paw (Asymina trójklapowa Asimina triloba); otoczka kapsułki (żelatyna, woda), substancja wypełniająca (celuloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).
Kluczowe składniki:
Zawartość w zalecanej porcji (6 kaps.):
Ekstrakt z gałęzi Paw Paw…………..2280mg
– w tym acetogeniny……………………….51mg
Dzienna zalecana porcja do spożycia: 2 kapsułki 3 razy dziennie w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
UWAGA! Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży, planujące ciąże lub karmiące
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Marka |
---|